Continuem parlant de l’economia de la Societat. Per l’actuació de la banda en les festes de la Verge dels Desemparats, cobraren 2.100 pessetes, destinant 1.611 de les quals als músics. Estem al mes de maig de 1958 i 10 músics intervingueren en la recepció dels ciclistes de la «Vuelta a Levante», passant per Dénia. Els donaren una gratificació de 103 pessetes. En l’actuació de la banda en la processó de «San José Artesano», pel primer de maig, reberen 400 pessetes, que cediren als músics per a liquidar la part proporcional de les dues corones dedicades al difunt Enrique Almiñana, ex director de la banda. L’11 de juny de 1958 pagaren 7 uniformes per als educands: 3.780 pessetes i n’amortitzaren 2.000 al crèdit amb la Caixa del Sureste, que ara li restaven 4.000 per a mitjans de desembre. Continuaven els moviments entre els elements d’aquella banda, bastant jove encara. Així es produïa la baixada de la banda voluntària de l’educand Joaquín Mulet, bombardí, i Gregorio Sellés, Clarinet, que ingressava en la mili.
El 20 d’octubre d’aquell any li contestaven a la Falla Centro el pressupost per a l’actuació de les festes de Sant Josep de l’any següent: 5.500 pessetes. El compte pendent amb el president, corresponent als tres trimestres primers, que ascendia a 1.677 pessetes el deixaven cobert amb el corresponent pagament. En la mateixa data acordaven adquirir 12.000 pessetes de Loteria de Nadal per a la venda al públic. Acordaven anunciar per Ràdio Dénia l’obertura de l’Acadèmia d’ensenyament gratuït, convidant els xiquets de Dénia. El 18 de novembre es donava compte del pagament de 2.000 pessetes per amortització parcial del crèdit amb la Caixa del Sureste. Dos mesos després es procedia al pagament total amb aquesta entitat: 40.000 pessetes. I també els interessos corresponents amb el dèbit pendent amb el President: 562 pts.
A l’any nou, en la reunió del 20 de gener, els directius Llorca, Peris i Bordes presenten la seua baixa verbal. I es proposa com a vocal el soci Agustín Moreno Bertomeu, un dels personatges que va impulsar la desapareguda Orquestra Simfònica. Naturalment, fou acceptada la seua alta. Acordaven també l’acceptació de la proposta del director referida al músic Miguel Benlloch, com a col·laborador per a l’ensenyament dels 30 educands existents, amb una gratificació de 200 pessetes mensuals. Decideixen també manifestar la impossibilitat d’actuació a Alacant, sol·licitada per la Foguera San Agustín. Es suspenen les reunions previstes per als dies 20/2, 18/3 i 24/4/59, per falta de quòrum.
Després de les citades convocatòries no celebrades per la falta de quòrum, el 22 de maig de 1959 se’n celebra una en la qual s’aproven els pressupostos del 1958, amb un superàvit de 1.723,05 pessetes. Practiquen el pagament d’interessos del primer trimestre al president que, junt amb part d’amortització del deute, ascendeix a 2.000 ptes. Ara resten encara del seu préstec a l’Agrupació 35.500 pessetes. Es produeix una reorganització de la Junta, que deixa Manuel Lattur Montón (fill) com a vicepresident, i de secretari Blanquer. Acorden adquirir una trompeta. En la sessió del mes següent, 26 de juny, acorden amortitzar 1.500 pessetes del compte amb el president, que queda amb 34.000. El 30 d’octubre es dona compte de l’adquisició d’una trompeta «Villet», de casa Lluquet, que costa 3.070 pessetes, i el corresponent estoig 1.500. El C.D. Dénia entrega una cinta per a la banda, amb motiu de la seua intervenció en el darrer partit de futbol.
Es tornen a suspendre cinc reunions per falta de quòrum. Al final, el 6 d’abril de 1960 es parla de l’adquisició de Loteria de Nadal -ja passat- i es tracta de la reforma d’alguns uniformes per valor de 838 pessetes. I del pagament de la trompeta citada anteriorment, al temps que es fa menció de l’entrega al president de 1.500 pessetes a compte del deute que tenen amb ell. Ara els resta 32.500 pessetes.
Les gestions de la Junta continuen vivint-se amb certa informalitat, i es registren noves suspensions per manca de quòrum, en els mesos de maig a octubre. Es reanuden el 24 de novembre on es parla de l’adquisició de Loteria per a Nadal. I es produeixen algunes baixes de músics que se’n han anat a l’estranger en busca de treball. I la baixa d’un altre per insubordinació reiterada. De desembre de 1960 a febrer del 1961, altres suspensions per manca de quòrum. El 4 de març del 1961 es dona compte de la compra d’un clarinet de la casa Lluquet, per a José Piera reintegrat a la banda en haver-se llicenciat de la mili. I es manifesta l’aprovació del pressupost de la banda per a la falla Centro: 5.000 pessetes. Queda ben manifest un cert abandó en les reunions de la Junta. Des de l’abril del 61 al mes de maig del 62 se suspengueren per manca d’assistència, solventant les gestions sols amb la presència del president Manuel Lattur Català, Fermín M. Benito i Agustín Moreno. A la reunió «formal» del 15 de juny acordaren encarregar la confecció d’uns impresos per a entregar-los en comerços i particulars demanant la inscripció com a socis de l’Agrupació Artística Musical. També acordaren reproduir una instància dirigida a l’Ajuntament, per haver-se extraviat en aquella secretaria la cursada en demanda d’un augment en l’ajuda de l’Agrupació. Decidien també nomenar tres comissions de dos directius cadascuna per a repartir els impresos indicats. La qüestió econòmica no admetia més dilacions. Vivíem encara moments ben difícils. Després de transcórrer cinc meses sense constituir cap reunió, per falta de quòrum, el 15 de març de 1963 es dona compte «oficialment» de la presentació del duplicat de la sol·licitud d’una instància a l’Ajuntament demanant una ampliació de 5.000 pessetes més sobre les 1.500 actuals mensuals. També es dona compte de la defunció de Manuel Lattur Català, president de l’Agrupació, el 5 de gener de 1963. I es decideix expressar el sentiment al fill Manuel Lattur Montón, vicepresident, que se’n fa càrrec ara de la presidència. Continuarem.